krab

Voor alles wat niet in een van onderstaande rubrieken past
Plaats reactie
Marcel Oomen
Berichten: 631
Lid geworden op: do okt 25, 2007 7:29 am

krab

Bericht door Marcel Oomen »

dag visvrienden,
heb laatst een behoorlijk grote krab gevangen, en eigenlijk zet ik die altijd terug, omdat ik niet weet hoe je die klaar kunt maken.
kan mij iemand vertellen hoe dat moet, en moet je die levend houden tot thuis, net als een kreeft?
zou het graag eens willen proberen, dus hoor het graag!
groetjes, marcel 1013

Stanny De Jongh
Berichten: 2
Lid geworden op: do okt 25, 2007 3:34 pm

Bericht door Stanny De Jongh »

Hoi Marcel en andere vismakkers
het beste is altijd de krab levend houden tot je ze gaat koken (gewoon bewaren in een emmer of zo het zijn immers taaie beestjes).
Ik persoonlijk breng ruim wat water aan de kook gekruid met peper en zout en als het water kookt de krab er aan toevoegen (kop eerst voor het menselijk doden).De Krab heeft niet lang nodig om te garen.
Ik denk dat wanneer je zou willen er gerust een kruidentuiltje zou kunnen
bijdoen maar persoonlijk vind ik de natuurlijke smaak het lekkerst.

Veel succes en smakelijk GRTS Stanny :D

Marcel Oomen
Berichten: 631
Lid geworden op: do okt 25, 2007 7:29 am

Bericht door Marcel Oomen »

hoi stanny,
bedankt voor reactie,
p.s. hoe lang is niet lang?
groetjes, marcel

Stanny De Jongh
Berichten: 2
Lid geworden op: do okt 25, 2007 3:34 pm

Bericht door Stanny De Jongh »

hoi Marcel
als het water terug kookt tussen de 5 en 10 minuten hangt een beetje af
van de grootte, je kan dit altijd testen door een schaar af te breken wanneer gaar valt deze er bijna vanzelf af
grts Stanny

jan van Keulen
Berichten: 3
Lid geworden op: vr okt 26, 2007 8:11 am

Bericht door jan van Keulen »

Marcel,

Wij koken ze in een bodempje water en dan een kleine 20 min, maar wij eten ook het schild leeg, mits er geen water uit komt.

groeten,

jan

Plaats reactie