Schar

Plaats reactie
joeri wilmssen
Berichten: 170
Lid geworden op: ma jan 14, 2013 10:38 pm

Schar

Bericht door joeri wilmssen »

Hallo Medevissers,

Gezien de onwaarschijnlijk mooie weersvoorspelling voor zaterdag 20 oktober in de vroege ochtend naar Vlissingen gereden om een dagje te gaan vissen in de monding van de Westerschelde.
Na het traileren, met een karrevracht aan andere kleine visbootjes door de sluis gegaan rond 7.30h. Het plan was om eerst aan de Hompels te ankeren en dan te bekijken of het daar wel of niet de moeite was om de rest van de dag daar te blijven liggen. De schar zat er wel maar in een zeer klein format.
Na bijna een uur vissen beslist om richting de W4 of W2 te varen.
Hier was de vangst van mooie schar iets beter maar zeker niet de hoeveelheden die we de laatste jaren gewent zijn.
80% van de gevangen scharren werden retour gestuurd wegens 'te klein'. Wel een geluk dat de mini-wijtingkjes amper aanwezig waren.
Uiteidenlijk een 20-tal scharren meegenomen. Visvriend Wim ving nog 2 kleine tongetjes die retour gingen en ik ving nog 1 grote bot van een stukje over de 40cm en 1 kleine gladde haai. (beiden ook retour)
Vanaf 's middags kon er zelfs in een t-shirt gevist worden. Uiteindelijk (in t-shirt) terug richting Vlissingen gevaren rond 16.30h.

Een dag om in te kaderen ivm het weer maar de visvangst kon (veel) beter. Door de tropische zomer en het prachtige warme nazomerweer van de voorbije weken is de temperatuur van het water nog dusdanig hoog dat de wintervis nog even op zich laat wachten.


Met vissersgroeten, Joeri en Wim
Somnium
Delta 1609

Plaats reactie