trailerhelling duinkerken , frankrijk

Voor alles wat je wil delen aangaande technieken en stekken
Plaats reactie
Marcel Oomen
Berichten: 631
Lid geworden op: do okt 25, 2007 7:29 am

trailerhelling duinkerken , frankrijk

Bericht door Marcel Oomen »

dag visvrienden,

heeft er iemand ervaring met een trailerhelling in duinkerken?
ik heb een mooie gezien op google earth (51.02.27 N- 02.22.41 O), maar heb ook iets gehoord dat er wel een helling ligt, maar dat die niet te gebruiken zou zijn bij laag water, en ik weet niet of dat deze is.
ik zou er eens willen gaan vissen, maar had eerst graag wat info ( glad, steil, kosten , laag water?)voordat ik aan deze lange reis begin..( 3 uur enkele reis)
hoor het graag!
grts, marcel d.1013

p.s. rob, je boot verkoop je niet zomaar, STERKTE met je gezondheid!

Frans Salvo
Berichten: 553
Lid geworden op: vr okt 26, 2007 8:08 am

niet bij laag water

Bericht door Frans Salvo »

Hallo Marcel,

de helling in Duinkerken is goed trailerbaar maar je kan er niet terecht 2 uur voor en na laag (ongeveer);

effe oppassen in Frankrijk : je mag maximaal 10 stuks gul aan boord hebben met 2 man aan boord (en max 12 stuks met meer dan 2 personen aan boord) en ELKE vis (makreel/zeebaars/gul) moet ontdaan zijn van ingewanden en de bovenste staartvin moet er afgeknipt zijn.

succes

Marcel Oomen
Berichten: 631
Lid geworden op: do okt 25, 2007 7:29 am

Bericht door Marcel Oomen »

hoi frans,
bedankt,en hoe zit het daar dan met de hoeveelheid zeebaars?
ik heb gehoord dat daar geen 20 kg geld, wel ingewanden eruit en staart knippen, klopt dat?

grts, marcel d.1013

Frans Salvo
Berichten: 553
Lid geworden op: vr okt 26, 2007 8:08 am

geen bag limit op zeebaars

Bericht door Frans Salvo »

klopt Marcel; op zeebaars staat (nog) geen baglimit noch quota voor beroep of sport in Frankrijk

Marcel Oomen
Berichten: 631
Lid geworden op: do okt 25, 2007 7:29 am

Bericht door Marcel Oomen »

thanx..

Nat van Adrichem
Berichten: 125
Lid geworden op: wo apr 02, 2008 8:57 am

Bericht door Nat van Adrichem »

1- Waarom moet de staartvin eraf?
2- waarom ingewanden eruit (zeebaars)

Marcel Oomen
Berichten: 631
Lid geworden op: do okt 25, 2007 7:29 am

Bericht door Marcel Oomen »

dag nat,

dat doen ze om de zwarte handel tegen te gaan.
als een restaurant een zeebaars met afgeknipte staart zou serveren, zou een controleur weten dat het een zwart ingekochte zeebaars betreft, en kunnen ze bekeuring geven.
de beroeps hoeven de staarten dus niet af te knippen, en de ingewanden is me eigenlijk ook niet duidelijk.

grts, marcel d.1013

Nat van Adrichem
Berichten: 125
Lid geworden op: wo apr 02, 2008 8:57 am

Bericht door Nat van Adrichem »

Ok bedankt, dat van de zwarte handel had ik ook al in gedachte.

Voor dat andere moeten we maar gissen, misschien met het oog op gezondheidsredenen (snelle bederf bij gul/kabeljauw)?

Plaats reactie