Ik wil de tijdens mijn vakantie gevangen kabeljauw bewaren in zout. Ik heb eens ergens een recept gelezen dat ongeveer als volgt luidde:
Kabeljauwfilets in een vat leggen en hier droog zout overheen strooien.
Filets en zout kunnen steeds worden bijgevuld zolang de verhouding vis/zout maar juist is.
De vis komt vanzelf onder zijn eigen vocht te staan en kan bij kamertemperatuur worden bewaard.
Verhouding vis /zout: 1 kg filet en 250 gram zout.
Vis voor gebruik natuulijk ontzouten.
Vraag: wie heeft hierme ervaring ?.
Is de hierboven vermelde methode en het recept juist?.
Hoe lang is de vis houdbaar?.
[/b]
Conserveren kabeljauw
-
- Berichten: 110
- Lid geworden op: wo okt 24, 2007 7:07 pm
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: wo feb 25, 2009 7:44 pm
-
- Berichten: 110
- Lid geworden op: wo okt 24, 2007 7:07 pm
-
- Berichten: 110
- Lid geworden op: wo okt 24, 2007 7:07 pm