Pagina 1 van 1

reddingsvlot

Geplaatst: za aug 29, 2009 1:28 pm
door Marcel Oomen
hallo,

ik kan een tweedehands reddingsvlot kopen van het merk plastimo cruiser ,
deze moet echter wel een onderhoudsbeurt krijgen.
wie kan mij zeggen hoeveel zo'n onderhoudsbeurt kost?
dan weet ik nl. of het zich loont deze tweedehandse te kopen.

grts, marcel d.1013

Geplaatst: za aug 29, 2009 2:06 pm
door harrie cas
hoi marcel kijk eens op www.reddingvlot.nl
ken je miss een mailtje sturen die verkopen ook gebruikte vlotten uit de verhuur van hun.succes

REDDINGSVLOT

Geplaatst: za aug 29, 2009 2:51 pm
door Marco Van Meeuwen
Hallo
Ik weet niet wat je voor het vlot moet betalen maar zelf zou ik geen tweedehands kopen ,en zeker niet gekeurd?
zelf hebben we er ook zo een en bij de laatse keuring moesten we 280? betalen,ze hebben alles vernieuwd, vuurpijlen en dergelijk
als je eens naar de pomoties kijkt van de handelaren die op de deltabeurs staan koop je een nieuw vlot voor een mooie prijs, en dan weet je wat er mee gebeurd?(is)

Geplaatst: za aug 29, 2009 4:30 pm
door Jerry Van Tilborgh
Marco,

Zijn jullie de laatste tijd nog weggeweest? En zit er al terug wat vis op de Thornton?

Jerry.vt@skynet.be

Jerry

Geplaatst: za aug 29, 2009 7:51 pm
door Marco Van Meeuwen
He jerry

We zijn vorige week nog weg geweest,,, niks nul geen vis.de week er voor zat er op de thorton nog mooie baars maar nu was hij weer weg????
rare vis he maar we vinden hem wel terug,als we de mooie plas op kunnen he

Geplaatst: zo aug 30, 2009 12:07 pm
door Frank de Jonge
Met een tweedehands vlot moet je ook opletten dat deze niet te oud is deze worden na jaren van geen dienst doen ook afgekeurd, ik reken zelf met een afschrijving van 15 jaar elk jaar wat deze langer meegaan is dan meegenomen maar een ding is zeker ik koop geen tweedehands.
gr Frank d1228

Geplaatst: zo aug 30, 2009 1:32 pm
door Marcel Oomen
heb me inderdaad bedacht, en mijn bieding van marktplaats afgehaald.
ga toch maar voor een nieuwe, want de beurten kunnen toch wel duur zijn.
en dan weet je tenminste wat je hebt, en dat er niks 'raars' mee gebeurt is.

grts, marcel d.1013

Geplaatst: ma aug 31, 2009 6:21 pm
door Marcel Brevé
Na het ongeluk afgelopen zondag voor de kop van Goeree blijkt maar dat een reddingsvlot niet echt een overbodige luxe is.

Het zal je maar overkomen.
Thuis krijgen ze het verzoek je te identificeren.
Ik heb dan ook erg te doen met de familie van deze onfortuinlijke mannen maar natuurlijk nog meer met deze mannen zelf.

Ik loop al een tijd met het idee me een vlot aan te schaffen.

Nu durf ik wel te zeggen dat ik de plaatjes van de vlotten van John Ezendam regelmatig bekeken heb en kom dan tot de conclusie dat ze wel geld kosten.

Regelmatig ( veel en vaak) vis ik met mijn kleine zoontjes op het grote water alleen met een goed reddingsvest aan. Je kunt het toch eigenlijk niet maken. Wat zal moeders er in de toekomst van vinden???????????

Zo'n ding kost dan wel geld maar, zo zeggen ze hier op het dorp "Beter blode Jan dan dode Jan.

'k ga toch John Ezendam maar eens bellen.

Marcel
Delta 1566

Geplaatst: ma aug 31, 2009 7:19 pm
door Jerry Van Tilborgh
Marcel,

Hebben we iets over hoofd gezien in de media? Ongeluk voor Goeree, reddingsvlot, indificatie? Ik had wel gehoord dat er zaterdagnacht voor Hoek Van holland op een mijltje of 40 uit de kust twee containerschepen op elkaar waren gebotst met brand tot gevolg, maar voor de rest? Ik heb nu reeds een aantal jaar een "profesioneel" (word op de grote vaart gebruikt) reddingsvlot aan boord, en ook al kost dat ding me een hoop plaats en een knoopje of 1a2 aan snelheid (gewicht +/-60kg) het geeft me nu toch een veiliger gevoel dat je een mijltje of 40-45 uit de kust zit met een notedopje van maar 6.50m!!! Het kost inderdaad allemaal een hoop geld, maar hoeveel is je leven dan waard? Ook op een mijltje of 5 uit de kant kun je op een balk varen, en die zwem je niet naar de kant, zeker niet in de winter! Ik zie en "lees" nog zeer vaak dat mensen kapitalen uitgeven aan zelfbouwhengels en shimano stella's van honderden euro's, maar een reddingsvlot van +/-1500? en een radar van +/-1500? kan er dan niet vanaf, of zoeken ze tweedehands of hun budget is op? Veiligheid boven alles? Zo zou het moeten zijn, maar helaas is het nog anders?

Aan iedereen een behouden vaart, ook die zonder reddingsvlot!

Jerry

Geplaatst: ma aug 31, 2009 9:46 pm
door Marcel Oomen
hoi jerry en marcel,

ik ben inderdaad ook van plan met mijn zoon(tje) te gaan vissen
en heb de knoop doorgehakt.
er komt een nieuw reddingsvlot op mijn boot.( is al besteld)
ik zou ook niet met een goed gevoel de plas opgaan, en wat is dan geld.
er moet maar eens wat fout gaan.
vis en vang ze en laten we hopen de vlotten nooit nodig te hebben..

grts, marcel d.1013

Geplaatst: di sep 01, 2009 9:29 am
door Wouter Kuystermans
voor jerry, wellicht heeft het in belgie niet in de krant gestaan:

http://www.knrm.nl/30waar_wij_zijn/10re ... icle=13790

afgelopen weekend dus 2 duitsers verdronken, bootje is blijkbaar nog
niet terug gevonden.

Geplaatst: di sep 01, 2009 3:37 pm
door Jerry Van Tilborgh
Wouter,

Bedankt voor de verduidelijking. Tja das een triestige zaak h?!! Weet niet of ze er nog de tijd voor hadden in zo'n situatie of ??n bij hadden, maar wellicht hadden ze met een reddingsvlot nog een kans gehad?

Jerry

Geplaatst: di sep 01, 2009 7:32 pm
door John Ezendam
Vele vlotten, indien ze aan boord zijn, zijn lange tijd niet gekeurd. Gevaarlijk dus. Verder zijn er een aantal merken die geweigerd worden door de keuringstations.Te goedkoop en gefabriceerd van zeer slecht materiaal. Ze praten allemaam van ISO 9650-1, maar ik kan jullie verzekeren dat er bij de testen oa in Engeland het nodige naar voren is gekomen. Een paar maanden geleden zijn er testen geweest in Engeland en Nederland en diverse vlottenfirma's hebben hun vlotten niet aangeboden voor deze zeer zware tests. Raad eens waarom.
Dus het is een rommeltje. Dit komt, omdat het nog steeds niet is voorgeschreven een reddingvlot aan boord te hebben.Ik ben laatst in een servicestation geweest waar drie merken werden gekeurd. Geen Parachute signalen; Een zeer slecht EHBO pakket; Te weinig water; Een paddle, die ook als hoosvat moest dienen(was een strandschepje voor kinderen); Water in de container; Breekstrip gescheurd en men kreeg de lijn er niet meer uit. Verder was de tent losgekomen door een slechte lijmnaad. Bovendien had men geen zgn.boardingramp, maar een laddertje van touwwerk, wat niet deugde.Die vlotten waren drie jaar oud.
Maar ja, het mag ook niets kosten. Het is maar wat je over hebt voor je gezin en voor je zelf.

Geplaatst: di sep 01, 2009 9:11 pm
door Nat van Adrichem
Hier een artikel uit de Zeehengelsport 2008.

Lijkt wel een advertorial, maar goed. Een bron van informatie voor mij als leek.

http://www.seafishsport.com/00navi/doc/winslow.pdf

Geplaatst: di sep 01, 2009 10:45 pm
door Frank de Jonge
Als dan alles op de boot in orde is kan het volgens mij geen kwaad om ook een cursus overleven op zee van een dag te volgen zelf heb ik deze 2 maal gedaan een indoor en een op de Noordzee alle 2 geweldig om mee te maken en zeer leerzaam.
Gr Frank d1228

Nog meer reddingsvlotperikelen.

Geplaatst: di sep 01, 2009 10:46 pm
door Nat van Adrichem
Nog meer reddingsvlotperikelen.
Do 22-5 heeft Frank het reddingsvlot uit de tas gehaald om te kijken of alles goed was.
De tas was nat geworden van de regen en die heeft Frank te drogen gelegd. We kunnen de tas met een rits open maken en door de vacuum binnentas kan je kijken hoe het reddingsvlot eruit ziet. Daar zag hij tot zijn verbazing dat de dop (een zwarte dop met pin) naast het ventiel op de fles lag. Als de dop met het lijntje uit het ventiel getrokken wordt hoort het vlot op te blazen. Ook is de lijn die via de fles het vlot moet opblazen niet aan het vlot vastgeknoopt.

Afbeelding

Dit wil je toch niet meemaken, wil je in nood je vlot opblazen, houd je alleen een lijntje in je hand en het reddingsvlot gaat zonder op te blazen zijn eigen weg.
Het gaat hier om een Eurovinil reddingsvlot dat nog goedgekeurd is tot en met augustus 2008. We hebben hem in 2005 in Kos laten keuren bij een door Eurovinil gecertificeerd keuringsbedrijf. Het lijkt erop dat we al die tijd met een reddingsvlot hebben gevaren dat ons leven dus niet zou redden.
Onvoorstelbaar vinden we dit. Zou dit ook een ventielprobleem zijn zoals al eens gezien is bij Zodiac, Viking en eventueel nog andere reddingsvlotten???????
We hebben een e-mail gestuurd naar Eurovinil Italie, alleen nog geen antwoord gekregen. Zeker nu we weten dat we geen reddingsvlot hebben waar we op kunnen vertrouwen gaan we nog niet weg naar de Azoren.

We zijn naar de watersportzaak hier op de haven gegaan om een nieuw vlot te kopen. Het reddingsvlot hier repareren kan niet.
Alles gaat hier via Lissabon. Een Plastimo reddingsvlot duurt 3-4 weken want hij is niet op voorraad in Lissabon en moet uit Frankrijk komen. Het gaat er nu om of er ergens op Madeira of in Portugal nog een reddingsvlot is dat snel te leveren is.
Zondag hebben we net als gisteren op internet gekeken wat voor reddingsvlotten er allemaal zijn. We hebben een recente test gevonden van het Franse zeilblad Voile, ze hebben 8 ISO9650-1 reddingsvlotten getest in La Rochelle.
Maandag hebben we ons nog verder in de reddingsvlotten verdiept, omdat de watersportzaak vandaag gesloten is en we morgen pas horen of hij nog ergens een ander reddingsvlot kan bestellen.
Dinsdag bleek dat de watersportzaak een RFD reddingsvlot kon bestellen dat hier in een week kan zijn, alleen die willen we niet. Dit reddingsvlot is niet ISO9650-1, duurder dan het Plastimo reddingsvlot en ook groter en zwaarder. Hij heeft toen het Plastimo vlot besteld in Lissabon. Nu is het weer wachten wat Plastimo Lissabon zegt, want deze heeft de bestelling doorgegeven aan Plastimo Frankrijk.
We moeten steeds wachten, inmiddels tellen de dagen door.
Woensdag vertelde de watersportzaak dat het Plastimo reddingsvlot niet door ging. Hij is namelijk ook in Frankrijk niet voorradig. We hebben dus voor niets zitten wachten. We zijn nu zelf allerlei firma's in Portugal en daarbuiten aan het emailen voor een nieuw reddingsvlot. Eurovinil Italie zei dat we contact op moesten nemen met Orey in Lissabon, ook dat hebben we gedaan.

De hele week dus in de ban van het reddingsvlot. Weer e-mails geschreven.
Vrijdag kregen we een e-mail van een bedrijf in Engeland dat hij het reddingsvlot wat we willen hebben op voorraad heeft. Hij kan het ook naar ons toesturen in 5-10 dagen.
We hebben een e-mail terug geschreven moeten nu tot maandag de 2e juni wachten op antwoord. Er is dus al weer een week voorbij zonder dat we echt resultaat zien. ......


...........
Zondag 1 juni, toen ik vanmorgen buiten zat omdat het mooi weer was, hoorde ik iemand zeggen ?today it?s an other lovely day in Paridise? (Vandaag weer een heerlijke dag in het Paradijs). De hele dag heerlijk in de kuip gezeten met een goed boek.
We zijn nog steeds druk bezig met het zoeken naar een reddingsvlot. Bijna nergens hebben ze iets op voorraad. Ook het Engelse bedrijf waar we vorige week contact mee hadden bleek uiteindelijk toch geen voorraad te hebben.
Uiteindelijk hebben we bij een Nederlands bedrijf een vlot besteld. Hij kon het gelijk opsturen maar het duurt wel even voordat het hier is, zo rond 19 juni. Als we het sneller hadden willen hebben had het ons ? 600,- gekost en dan was het vrijdag op het vliegtuig gezet. Nu kost het ? 200,- om het hier in de haven te krijgen.
Eindelijk na 1 ? week weer rust, geen gedachten meer over het reddingsvlot??..


.........Ter oefening hebben we het oude reddingsvlot uitgepakt en ook hierbij weer missers ontdekt. De lijn van de uitrustingszak waar allerlei overlevingsspullen in zitten en die aan het vlot vast moet zitten lag los in het vlot. Als we het vlot hadden uitgegooid dan had de tas eruit kunnen vallen en had je niets meer gehad.
De volgende dag hebben we het reddingsvlot opgepompt. Hierbij kwamen we er achter dat de terugslagkleppen in de opblaasventielen het niet deden. We hebben ze er uit gehaald en toen zagen we dat er met een schroevendraaier een gat in was gestoken. Zo hebben ze het vlot in Griekenland waarschijnlijk leeg laten lopen. Toen Frank een drijver had opgepompt en de slang van de pomp eraf haalde liep de drijver gelijk weer leeg. We hebben toch nog beide drijvers vol gekregen.

Afbeelding

We hebben nu in totaal 5 mankementen geteld, dit had bij goedgekeurd service station niet mogen gebeuren.
Bij Selas op Kos dus nooit je vlot laten keuren,want daarna weet je zeker dat het niet meer in orde is. Als ze in Kos niet zo slecht om waren gegaan met ons reddingsvlot was hij nu nog door de keuring heen gekomen want het 15 jaar oude vlot is behalve de door Selas veroorzaakte mankementen nog in goede staat.
We hebben het reddingsvlot vervolgens in het water gegooid. Eerst zijn we er vanaf de steiger in het reddingsvlot gestapt. Daarna zijn er in het water gesprongen en hebben zo geprobeerd om in het reddingsvlot te komen. De eerste keer lukte het mij niet om als eerste het reddingsvlot in te komen zonder dat het om zou slaan. Frank is het gaan proberen terwijl ik aan de achterkant het reddingsvlot vast had, door de tegenwicht van mij lukte het makkelijk. Voor mij was het toen ook makkelijk om in het reddingsvlot te komen.
We hebben even met zijn tweeen in het reddingsvlot gezeten en gelegen. Genoeg ruimte voor 3, maar voor 4 mensen is een 4 persoons vlot eigenlijk te krap. Daarna zijn we van de steiger in het reddingsvlot gesprongen, wat ook erg goed ging. Frank heeft het reddingsvlot ook nog ondersteboven gelegd en toen weer terug gekanteld. Het wordt zo wel een natte boel in het vlot en dat is moeilijk weer droog te krijgen. Daarna hebben we het reddingsvlot weer met zoetwater afgespoten en nu staat het op de bijboot te drogen.
We hebben een leerzame ochtend gehad. Aan het einde van de middag zijn Joan en Graham (SY Karma) die weer hier naar Calheta zijn terug gekomen bij ons op de borrel geweest. Het was erg gezellig en we hebben weer heerlijk bij kunnen kletsen over hun ervaring met het voor anker liggen bij Funchal en hun uitstapjes vanuit Funchal. ?s Avonds op internet gezien dat ons nieuwe reddingsvlot nu in Lissabon ligt, dus hij is er bijna.

.......We hebben donderdagmiddag 26/6 eindelijk ons reddingsvlot gekregen. 's Morgens hadden we nog gebeld met TNT en gehoord dat ons reddingsvlot op de pont stond naar Madeira. We zaten in de kuip en om 16.55 uur werden we gebeld door een Portugese meneer. Hij wilde Frank hebben en stond bij het havenkantoor. We zagen hem staan en Frank is naar hem toe gegaan en moest toen met hem meelopen naar de parkeergarage waar hij zijn bestelauto had geparkeerd. Frank moest zelf het reddingsvlot uit de auto halen, want het was maar een klein mannetje en het weegt ongeveer 35 kilo...............

Bron: http://home.planet.nl/~frankvos/Verslag ... vers08.htm

Geplaatst: wo sep 02, 2009 6:08 am
door Hendrik Keizer
Frank de Jonge schreef:Als dan alles op de boot in orde is kan het volgens mij geen kwaad om ook een cursus overleven op zee van een dag te volgen zelf heb ik deze 2 maal gedaan een indoor en een op de Noordzee alle 2 geweldig om mee te maken en zeer leerzaam.
Gr Frank d1228
En probeer ook eens met een clubje mensen een SAR oefening te doen met de KNRM, ook zeker aan te raden.

hendirk

Geplaatst: wo sep 02, 2009 10:41 am
door Marcel Oomen
iemand ervaring met reddingsvlotten van seago?
zijn goed betaalbaar.

grts, marcel d.1013

Geplaatst: wo sep 02, 2009 3:46 pm
door John Ezendam
Zie de testen in Yachting Monthly van 2008

testen reddingsvlot

Geplaatst: do sep 03, 2009 6:38 am
door Barend Verschoor
John Ezendam schreef:Zie de testen in Yachting Monthly van 2008
++++++++++++++++++++++++++++++

In de waterkampioen van deze week(36) staan testen van reddingsvlotten.
wie weet is daar wat uit afteleiden.??

Geplaatst: vr sep 04, 2009 8:15 am
door John Ezendam
Wat je er ook van maakt, het blijft tobben met goedkope troep. Zie de foto van het vlot. Zo kunnen ze ook gemaakt worden, maar het leidt tot niets.

Normeringen reddingsvlot

Geplaatst: vr sep 04, 2009 6:26 pm
door Roald Vos
Beste,

Ik begrijp na wat gegoogle dat er diverse classificaties/normeringen bestaan te weten

- CE
- Solas/IMO
- ISO
- ISAF

Welke deltavisser kan aangeven wat de verschillen zijn en welke normering geschikt is voor "ons soort gebruik"

Geplaatst: za sep 05, 2009 4:47 pm
door John Ezendam
Alle vlotten voor de jachten en ook voor de visboten dienen gebouwd te worden volgens ISO 9650-1, 2 en 3.
9650-3 is voor het materiaal wat gebruikt wordt. 9650-2 is voor coastal rafts. Dus reddingvlotten die uitsluitend langs de kust gebruikt worden en 9650-1 voor de vlotten die verder weggaan. Die worden nog eens verdeeld in vlotten met een emergency pakket van minder als 24 uur en vlotten met een emergency pakket van meer als 24 uur, dus voor bv een oversteek.
ISAF wordt veel gebruikt in de USA, maar die zijn zich aan het aanpasen aan de ISO normen.
Echter tijdens de testen is naar voren gekomen, dat de hand gelicht wordt met oa ISO 9650-3, maw de materialen en de lijmen etc voldoen niet aan de normen bij sommige fabrikanten. het moet zo goedkoop mogelijk en dat gooien ze zonder met de ogen te knipperen op de markt. Merken zoals Airmar en o.a Seago zie je dus niet meer in de testen; na het verhaal van Engeland. Ze waren er dan ook niet bij op de Maasvlakte.
Een kwalijke zaak, waarmede verdoezeld wordt wat er in werkelijkheid aan de hand is en de klant is de klos.
Veel komt er dan op tafel tijdens de eerste inspektie na 3 jaar.

Geplaatst: za sep 05, 2009 4:49 pm
door John Ezendam
SOLAS is voor professionele schepen. Deze vlotten dienen gekeurd te worden IEDER JAAR onder toezicht van de Scheepvaart Inspektie van het land waar ze ter keuring worden aangeboden.