Pagina 1 van 1

automatisch opblaasbare zwemvesten

Geplaatst: zo jan 10, 2010 11:25 am
door Reinier Riemens
Wat is het voordeel van automatisch opblaasbare zwemvesten en hoe veilig en goed zijn ze tenopzichte van de oude?

Geplaatst: zo jan 10, 2010 7:03 pm
door John Ezendam
Een automatisch reddingvest zit, in lege toestand, plat op je lichaam. Je blijft dus in principe niet achter iets haken.
Val je bv in bewusteloze toestand overboord, dan blaast dat vest zich dmv een patroon automatisch op.
Kijk vooral uit wat je koopt. Koop een automatisch vest van 275 Newton. Alles wat er onder zit draait je namelijk NIET op je rug.En je moet in die bewusteloze toestand op je rug draaien waarbij je dan automatisch een houding aanneemt van 45? zodat je mond vrij is van het wateroppervlak.
De goedkoopste vesten zijn ook niet altijd de beste vesten. Zorg er voor dat er banden aanzitten die je om je benen kan doen, zodat het vest niet omhoog vliegt. Zorg er voor dat er een zgn. "D-sluiting" aanzit.Is makkelijk om je uit het water te halen. Extra er bij kun je een sprayhood, noodlicht en lijflijnen kopen.
Ieder jaar moet je het vest laten keuren, bij voorkeur door een geautoriseerd keuringsstation en niet door iemand die in zijn garage werkt.

materiaal?

Geplaatst: zo jan 10, 2010 9:36 pm
door Barend Verschoor
John Ezendam schreef:
Ieder jaar moet je het vest laten keuren, bij voorkeur door een geautoriseerd keuringsstation en niet door iemand die in zijn garage werkt.
__________________________________________________________


Ach, wie weet waar dit geautoriseerd keuringstation keurt, misschien ook wel in een(soort) garage , nee dit zegt niets over het keuren of het goed of niet goed gedaan word , en keuren elk jaar MOET alleen voor beroepsmatig gebruik.

Geplaatst: zo jan 10, 2010 9:56 pm
door John Ezendam
Geautoriseerde keuringstations, keuren bij zichzelf. Die zijn namelijk scheepvaartinspektie goedgekeurd.Ga er eens een keer kijken.
Je moet zelf weten wanneer je keurt, maar ik doe dit ieder jaar, omdat ik ook mensen aan boord heb. Er wordt trouwens ook geadviseerd om dit ieder jaar te doen.

vestkeuren?

Geplaatst: ma jan 11, 2010 8:32 am
door Barend Verschoor
John Ezendam schreef:Geautoriseerde keuringstations, keuren bij zichzelf. Die zijn namelijk scheepvaartinspektie goedgekeurd.Ga er eens een keer kijken.
Je moet zelf weten wanneer je keurt, maar ik doe dit ieder jaar, omdat ik ook mensen aan boord heb. Er wordt trouwens ook geadviseerd om dit ieder jaar te doen.

Ja , John nu zeg je het goed, dat het geadviseerd wordt ieder jaar te keuren ,maar het ging mij over het woordje MOET , en dat is niet zo.
en ik hoef niet te gaan kijken hoe dat in zijn werk ga, daar heb ik toch mijn gedachten over.

Geplaatst: ma jan 11, 2010 10:33 am
door Mario Wauters
In een andere rubriek schreef ik reeds dat ik mijn vesten kocht bij skb life saving equipment en die keuren zelf ook voor de beroepsvaart heel gespecialiseerd.Vandaag brengen is morgen klaar.
Intussen volgende informatie
Beroepsvaart loodsen en dergelijken verplichte keuring ieder jaar
Binnenscheepvaart om de 2jaar
Watersport partikulier geen verplichting waar er word geadvizeerd om de 2jaar,kwestie van verzekering.
Een keuring kost 19,50? en de zoutpastille 5? ,als je nog geen certifikaat
hebt is ook 5? ik kreeg het erbij als ik mijn vesten kocht.
grjt

Geplaatst: ma jan 11, 2010 2:43 pm
door John Ezendam
Dat klopt helemaal.

Geplaatst: ma jan 11, 2010 9:07 pm
door Niels Janse
Zijn er misschien mensen die ervaringen hebben met de plastimo pilot 275N?
Ik wil misschien zo een reddingsvest aanschaffen vanwege de gunstige prijs en een goede uitkomst in een test van de anwb waterkampioen.
De prijs van dit vest is 120 euro. Zijn er misschien nog andere opties in deze prijsklasse?
Wat kun je beter kiezen: een smelttablet of een hydrostaat?

Ik hoor het graag

Geplaatst: di jan 12, 2010 9:47 am
door Aad Boomman
Hallo Niels,
kijk eens op reddingsvesten.com.
succes.mvg aad

Geplaatst: di jan 12, 2010 8:47 pm
door Niels Janse
Hoi Aad,

Bedankt voor je reactie.
Deze site had ik al gevonden. Ik ben vooral benieuwd naar ervaringen met de plastimo pilot 275N of andere goede vesten in dezelfde prijsgroep.

Grttzz Niels

Geplaatst: wo jan 13, 2010 12:54 pm
door Mario Wauters
Hallo Niels
Ervaringen zullen er niet zoveel zijn wie is er al in het water gevallen? maar het is ZEER belangrijk om de riem tussen je benen die je zeker moet hebben? te bevestigen en niet losjes maar goed vast anders zou je je vest in het water kunnen verliezen.Ik heb aan mijn vesten ook inox sluitingen in plaats van plastieken, ook goed als ze je uit het water moeten takelen,het zit hem in de details .
grtj

Geplaatst: wo jan 13, 2010 3:33 pm
door Niels Janse
Hoi Mario,

Ik begrijp dat als het goed is er weinig ervaringen zijn wat betreft de kwaliteit in het water. Waar ik puur op doel is het zitcomfort tijdens het vissen en bepaalde eigenschappen waar je duidelijk op moet letten ( zoals 275N en dat er een band om je benen moet kunnen ) Misschien zijn er bepaalde merken die afgeraden worden of juist zeer goed zijn ( plastimo, Besto???) Wel moet ik zeggen dat ik weinig vesten zie met een band voor om de benen.

Groetjes Niels

Geplaatst: wo jan 13, 2010 8:19 pm
door Mario Wauters
Hallo Niels
Zoals reeds gezegd mijn vesten komen van skb ik heb het merk CONDOR 150N door hun aan geraden met sluiting tussen de benen door ZEER belangrijk, het confort is optimaal je voelt niet dat je ze aanhebt
en doe je ze ook aan,niet zoals die goedkope rode matrassen die doe je nooit aan.
gtjs

Geplaatst: do jan 14, 2010 12:19 am
door John Ezendam
Een band om de benen is zeer belangrijk.
Dat voorkomt namelijk dat het vest omhoog schiet.

Geplaatst: zo jan 31, 2010 10:13 pm
door Aad Boomman
Hallo Niels, ik weet niet of je verder nog reactie's hebt gehad op je vraag, maar als je op bijgaande link klikt dan zie je de testen van de ANWB met de betreffende vesten.
mvg Aad

http://www.waterkampioen.nl/published/w ... st.nl.html

Geplaatst: ma feb 01, 2010 12:18 pm
door Niels Janse
Hoi Aad,

Bedankt voor de reactie. Ik heb vorige week een vest aangeschaft. Het is de zwarte plastimo pilot 275 N geworden. Ik had al begrepen dat deze goed uit de test was gekomen en dat klopt dus ook. Belangrijk is met de vispakken en kleding die wij dragen om een 275N te kiezen en geen 150N, omdat deze simpeweg niet goed werken.

Grtzz

zwemvest

Geplaatst: ma feb 01, 2010 2:21 pm
door Danny Winckelmans
bij ons op het werk komen er geregeld terug binnen die open gaan met in de regen te ( werken) of te staan

ook met ergens blijven achterhangen met het koortje

Geplaatst: ma feb 01, 2010 3:39 pm
door John Ezendam
Dan hebben ze die vesten verkeerd "gepakt" zoals dat heet. Waarschijnlijk "doe het zelvers". Wat wil je als de reddingmaatschappij al verteld hoe je zelf een vest zou kunnen servicen. Normaal komt dit niet voor, als je dit door een erkend service-station laat doen.

Geplaatst: ma feb 01, 2010 4:04 pm
door Barend Verschoor
John Ezendam schreef:Dan hebben ze die vesten verkeerd "gepakt" zoals dat heet. Waarschijnlijk "doe het zelvers". Wat wil je als de reddingmaatschappij al verteld hoe je zelf een vest zou kunnen servicen. Normaal komt dit niet voor, als je dit door een erkend service-station laat doen.

+++++++++++++++++++++++++++++

Of men nu erkend is of niet , het zijn mensen en mensen maken fouten.

Geplaatst: ma feb 01, 2010 6:08 pm
door Niels Janse
Mijn pilot reddingsvest kan tegen regen en vochtige omgevingen, omdat deze niet is uitgerust met een smeltcapsule, maar met een hammar hydrostaat. Deze mag gewoon nat worden (Spetters) zonder dat hij word geactiveerd.