Pagina 1 van 1

Gezouten pieren

Geplaatst: ma apr 26, 2010 12:33 pm
door Mario Wauters
Ik lees regelmatig van mensen die vissen met gezouten pieren en zagers tappen enz graag hierover wat meer informatie hoe doe we dit en hoe bewaar je ze dan verder.

Geplaatst: ma apr 26, 2010 4:28 pm
door frank theunissen
Zeer goede vraag Mario,dat vroeg ik mij feitelijk ook al af.
Groeten
Frank

Geplaatst: ma apr 26, 2010 6:15 pm
door van nuffel tom
ik heb gehoord dat je de pieren moet uitknijpen en dan gewoon in het zout rollen
dit heb ik eens gedaan en ze dan in de vriezer gestoken maar vond dit geen succes ,dus ik ben ook eens benieuwd wat andere zeggen
grt tom van nuffel d.611

Geplaatst: ma apr 26, 2010 7:06 pm
door Peter Beeckman
Pieren - welke nog in behoorlijk staat zijn - na een dagje vissen in z??r veel zout wentelen en gewoon wachten tot deze volledig opgezouten zijn (pieren zijn dan nog half zo groot, volledig leeggelopen en een beetje rubberachtig. De pieren verder in zout blijven bewaren, deze blijven maaaaaaanden goed.

Geplaatst: ma apr 26, 2010 10:22 pm
door Marcel Brevé
Zo doe ik het ook Peter.

Kranten in een bakje. Pieren erop.
Zoveel zout erover dat ze goed wit zien.

Na een dag kranten vervangen omdat die het vocht uit de pier heeft opgenomen. Een beetje nieuw zout erop. Indien nodig nog een keer herhalen. Ze zijn dan als rubber. Best gekoeld in het zout bewaren. Dit aas is erg lang houdbaar. Let wel op dat de pieren en het zout niet te nat blijft/wordt omdat dan na verloop van tijd de pier slapper wordt en niet zo makkelijk meer op de haak gaat.

De zoute pier heeft maar 1 nadeel. Er moeten meestal wel wat meer deze piertjes op een haak. Zeker voor schar en wijting is de zoute pier een zeer goed aas.

Groeten,

Marcel Brev?
D 1566

Geplaatst: di apr 27, 2010 5:06 pm
door Mario Wauters
maaaar zo moet je je duurbetaalde pieren niet weggooien en tegenwoordig is het leven al zo duur.

ziepieren

Geplaatst: wo mei 05, 2010 10:13 am
door cor de vet
ik doe het al jaren,als we een zeeviswedstrijd hebben biets ik overal de overgebleven zeepieren,goed aas vis er mee in Denemarken.Over gehouden aas vries ik zo weer in. :lol:
de omschrijving hoe het moet staat op robsvisserij.nl
:lol: