RWS-steiger en loopbrug Neeltje Jans in onderhoud

RWS-steiger en loopbrug Neeltje Jans in onderhoud

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Van der Straaten Aannemingsmaatschappij B.V. groot onderhoud uit aan de aanleginrichtingen in het areaal Oosterscheldekering. De eerste aanleginrichtingen zijn de wachtsteigers voor de pleziervaart in de Noordland binnenhaven en buitenhaven.

Wachtsteiger pleziervaart Noordland Binnenhaven
Vanaf dinsdag 8 november zijn de steiger en loopbrug buiten gebruik. De elektravoorzieningen worden losgekoppeld en het ponton en de loopbrug worden gereed gemaakt voor transport. Als tijdelijke voorziening plaatsen we een drijvende steiger, zodat er altijd een wachtvoorziening is voor de pleziervaart. Deze tijdelijke wachtvoorziening beschikt niet over een walverbinding. Vanaf ca. 23 januari is de wachtsteiger weer beschikbaar.

Vervolgens is de wachtsteiger in de binnenhaven in week 16 en 17 van 2023 (17 t/m 28 april) tijdelijk buiten gebruik omdat de palen dan gewisseld worden.

Wachtsteiger pleziervaart Noordland Buitenhaven
De werkzaamheden aan de wachtsteiger in de Noordland buitenhaven zullen plaatsvinden als de werkzaamheden aan de wachtsteiger in de binnenhaven zijn afgerond, zodat er of aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van de sluis een walverbinding beschikbaar is. We starten hier vanaf ca. 23 januari. Naar verwachting zullen de wachtsteiger en walverbinding van de buitenhaven vanaf 15 april 2023 weer beschikbaar zijn. Dat betekent dus dat gedurende de onderhoudswerken ook onze op- en afstapsteiger niet beschikbaar is. 


 

Deel dit bericht op sociale media Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...