Werkzaamheden aan steigers Bergsediepsluis

Werkzaamheden aan steigers Bergsediepsluis

Rijkswaterstaat start aanstaande maandag 2 september met werkzaamheden aan de diensten- en calamiteitensteiger van de Bergsediepsluis.

In drie weken tijd wordt de dienstensteiger aan de zuidwestkant in de voorhaven gesloopt en de calamiteitensteiger aan de noordwestkant gerestaureerd. De hinder voor scheepvaart blijft beperkt.

Dienstensteiger
Beide steigers staan op de rol om over vijf jaar vervangen te worden. Maar de dienstensteiger verkeert al een aantal jaar in zodanige staat dat schepen er niet kunnen aanleggen. Vanuit veiligheidsoverwegingen heeft Rijkswaterstaat er daarom voor gekozen om deze steiger in zijn totaliteit weg te halen.

Allereerst worden de ponton, brugdelen en het betonnen landhoofd verwijderd. Vervolgens worden de ondersteuningspaal en de houten hulppalen getrokken en afgevoerd. En tot slot worden de afmeer- en geleidepalen gedemonteerd.

Calamiteitensteiger
Deze geleide-palen worden deels hergebruikt bij de renovatie van de calamiteitensteiger, waar boten in geval van nood kunnen aanmeren om de hulpdiensten aan boord te laten. Zo wordt er op een duurzame manier voor gezorgd dat de veiligheid van de steiger de komende vijf jaar weer gegarandeerd kan worden.

Het huidige ponton van de calamiteitensteiger dat bij hoog en laag water mee naar boven en beneden gaat, zal eerst worden verwijderd. De geleide- en afmeerpalen worden gewisseld met de vrijgekomen palen van de dienstensteiger. Een nieuwe ponton wordt aangebracht. En als laatste worden de brugdelen gerenoveerd.

Schepen die willen aanmeren zullen geen hinder van de werkzaamheden ondervinden. Zij krijgen door de bedienaar een andere steiger toegewezen.


 

Deel dit bericht op sociale media Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...