50e Visma… en wij waren er bij!

50e VISMA en wij waren er bij!

Voor de 3e keer op rij waren wij te gast op de Visma in Rotterdam Ahoy. We hadden meer ruimte ter beschikking dan ooit tevoren. Omdat ondergetekende op donderdag bij de baas tegenwoordig amper vergunning krijgt om elders te zijn, zijn we op woensdagmiddag gaan opstellen. Dat heeft zo zijn voordelen. Je kan probleemloos binnen rijden zonder dat je al te hard moet opletten dat je de buren hun spullen niet raakt. De hal was nog quasi leeg.

Vanaf vrijdag stond 3 dagen lang een team van 6 mensen klaar om de bezoekers te woord te staan. Gesprekken gingen o.a. over de visserij, of wat had u gedacht, uitrusting/elektronica en AIS in het bijzonder, nu de Nederlandse (de Belgische NIET!!!!) windparken per 1 mei voor ons open gaan. Naar stekken en technieken werd uiteraard ook gepolst.

Net als de vorige jaren waren we graag een stationnetje in het Stekkie-parcours van Sportvisserij Nederland. Altijd leuk om jongens en meisjes die nog nooit van de zeevisserij geproefd hebben, de meest elementaire platvissoorten te leren kennen. Na afloop van hun proefje mochten ze een slinger aan ons Robby-Fish-wiel geven om nog een leuk souvenirtje in de wacht te slepen zoals een Robby Fish T-shirt, een Robby-Fish-pet, een hebbedingetje of, ook heel populair, een foto thuisgemaild krijgen waarop je in een visboot staat met een kromme hengel. Van die foto’s zijn er 2 teruggekomen omdat het e-mailadres niet bleek te kloppen. Mensen die al een week op hun foto zitten te wachten, kunnen altijd een mailtje sturen naar de redactie en dan bezorgen we alsnog met veel plezier de foto.

Op vrijdag en zaterdag stond Rien garant voor een mini-workshop onderlijnen knopen met de jeugdige geïnteresseerden. Zondag namen Marco en Jord deze taak op zich. Voor deze demootjes konden we beschikken over de superhandige kunststof afhouders van FromElka. De jongeren kregen, eens de onderlijn klaar, het werkstuk gratis mee naar huis.

We kregen een prachtig forum om de vereniging en de bootvissport nog eens onder aandacht van vissend Nederland en Vlaanderen te brengen en iedereen weet dat dat deze dagen heel hard nodig is. Daarom ook onze oprechte dank aan de organisatie, Publishing House, dat ze ons deze gelegenheid nu al 3 jaar op rij bieden. Wij gaan alvast eens brainstormen wat we kunnen doen mocht er nog een 4e keer bij komen…

Deel dit bericht

You may also like...