Startbijeenklomst visseizoen 2020

Startbijeenkomst visseizoen 2020

Op zaterdag 15 februari had de “harde kern” van onze vereniging verzamelen geblazen voor de voorstelling van het nieuwe seizoen. Van deze gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om de winnaars van de zware vissen competitie van een Delfts blauw bordje te voorzien, de Deltacup van een nieuwe eigenaar voorzien én de haaiencup aan de man te brengen. Tegen 11 uur stond iedereen met een lekkere kop koffie al uitgebreid te kletsen over de visserij van het afgelopen seizoen en dat het nu toch wel erg lang, erg hard aan het waaien was… De voorzitter heette iedereen welkom en gaf vervolgens het woord aan de wedstrijdcommissie voor de verdere festiviteiten.

Rob de Nijs, Delta 1466 is de nieuwe clubkampioen die samen met zijn maatje over 5 wedstrijden een totaal gewicht van 58.620 gram ter weging wist aan te bieden.

Bij de haaienvissers ging de strijd van in het begin, net als vorig jaar, tussen Adri Weesie, Delta 1104, en Marcel Warren, Delta 1524. Marcel besliste tijdens de oktoberwedstrijd de strijd in zijn voordeel met de ultieme vangst van een exemplaar van 99 cm, waarmee hij met 3 vissen een totale lengte van 273 cm op de tabellen zette.

Na de diverse huldigingen stelde Rob het eerste Zeeuws Open Kampioenschap voor aan de aanwezigen. Op zaterdag 16 mei organiseren we een wedstrijd waaraan iedereen, leden en niet-leden mag deelnemen. Net als bij de reguliere wedstrijden wordt er gevist op gewicht en is er een wedstrijd in de wedstrijd: “Wie vangt de grootste haai van de dag?” Met name voor bootvissers die normaal elders langs de Nederlandse of Vlaamse kust vissen, is dit een mooie gelegenheid om te proeven van een unieke visserij. Nergens langs onze kusten zijn de gevlekte gladde haaien zo makkelijk te vangen als in Zeeland! Er zal een rijkelijk gevulde prijzentafel voorzien worden die we met dank aan onze sponsoren kunnen aanbieden. Penn, Robby Fish en Jos Boone Watersport zijn de meest in het oog springende. Meer details over deze wedstrijd volgen binnenkort via het blad en deze website.

De middag werd afgesloten met een gezamenlijke kibbelingmaaltijd. Het was gezellig, we zijn weer even bijgekletst en het was lekker. Tot zondag 15 maart voor de eerste wedstrijd van 2020. Nieuwe rondes, nieuwe kansen!

Deel dit bericht

You may also like...