2e Handsmarkt 2017

2e Handsmarkt 2017

Zaterdagochtend op pad, door de mist, naar Ouddorp voor de 2ehandsmarkt. Vanaf 10 uur konden de spullen voor verkoop ingeleverd worden. Er stond al ruim voor 10 uur een rij gegadigden te wachten. Om 11 uur ging de zaal dan open voor het publiek. Opvallend dit jaar was dat er veel nieuwe of zo goed als nieuwe spullen werden aangeboden. Hengels, molens en gigantisch veel materiaal voor onderlijnen en complete onderlijnen. In tegenstelling tot eerdere tweedehandstafels bleef de elektronica achterwege. Massa van de kleine spul kreeg een nieuwe eigenaar. Aan 5 euro hier en 10 euro daar, kan je je geen bult vallen. Maar kruimeltjes zijn ook brood en aan het einde van de rit bleek er toch behoorlijk verkocht te zijn. Tot een uur of 1 was het gezellig druk, geen overrompeling, maar permanent volk aan de tafels.

Rond half 1 was het tijd om de Delfts blauwe bordjes uit te reiken van de zware vissencompetitie en aansluitend werden de nieuwe clubkampioenen: de heren van Zweeden en van Zweeden, voorzien van de Deltacup en elk een herinneringstrofee.

Hierna werd het echter heel rustig en kregen wij ook de kans om wat bij te praten met onze bezoekers en uitgebreid te antwoorden op eventuele vragen. Om half drie werd, volgens schema, de boel opgeruimd en klaar gezet om aan tafel te gaan. Met 70 mensen hadden we toch een leuke groep bij elkaar om aan te schuiven voor kibbelingen met frietjes. De kibbelingen werden door de mensen van de Dorpstienden verder aangevuld met een heerlijke koude visschotel. Dat was niet verkeerd! Veel van de deelnemers bleven ook na het eten nog een poos zitten om te kletsen en nog iets te drinken alvorens weer naar huis te gaan. Het heeft velen goed gesmaakt. Helaas hadden we ook een aantal afmeldingen te noteren, maar als je bijvoorbeeld ziek bent, is dat zeer goed te begrijpen. Maar… en dat moet me toch van het hart…. Een tiental mensen dat ingeschreven had voor het eten heeft botweg zijn kat gestuurd. Niks laten weten, gewoon de boel laten totteren, zoek het lekker uit… Op z’n zachtst gezegd niet zo netjes… Gelukkig waren er nog een aantal mensen die vroegen of ze nog mee konden eten, waardoor we nog enkele van de vrijgekomen plaatsen weer konden invullen. We gaan deze dag nu evalueren en indien mogelijk bijsturen voor een eventuele volgende keer. Als we wat kunnen verzinnen, horen jullie dit tijdig via de bekende kanalen.

Onderstaand een filmpje van afgelopen zaterdag. Het is wat groezelig en soms bibberachtig wegens gebrek aan licht en uit de losse hand gefilmd.

Deel dit bericht op sociale media Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...