Visevenement aan de Ouwerkerkse Kreek op 22 juni.

Visevenement aan de Ouwerkerkse Kreek op 22 juni as

Op 22 juni aanstaande wordt er een visevenement georganiseerd door HSV Oosterschelde in samenwerking met Sportvisserij Zuidwest Nederland aan de Ouwerkerkse kreek te Ouwerkerk. Deze dag zal er aan de kreek gevist worden op bot en tarbot. Deelname is gratis.

De reden van dit evenement is om de terugvangst van deze platvissen in kaart te brengen in navolging van het project ‘platvis in de polder’. Wij doen bij deze dan ook een oproep, om zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen om ons te helpen bij dit pilot project. U kunt zich kosteloos aanmelden bij: secretaris@hsvoosterschelde.nl. Voor een eenvoudige lunch wordt gezorgd.

Het programma zal er die dag zo uit zien:
• Inschrijven vanaf 09:30 tot 09:45 bij camping De Vierbannen, Weg van de Buitenlandse Pers, Ouwerkerk
• Vissen van 10:00-12:00
• Lunch 12:00-13:00
• Vervolg vissen van 13:00-15:00

Op locatie worden er vangstregistratiekaarten uitgedeeld en verzoeken wij u de gevangen vis hierop te registreren. Wij vragen u om na 1 of beide vissessies de kaarten weer in te leveren. Er is geen loting voor stekken. Verder wordt er een actieve vistechniek gestimuleerd. Door kenners wordt de zogeheten ”carolina rig” aangeraden.

Carolina rig
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Bij uitzondering mogen maatse vissen met een maximum van: 1 maatse tarbot (35 cm, bot onbeperkt) of 4 maatse forellen (30 cm) deze dag ook door niet-leden van HSV Oosterschelde worden meegenomen (m.u.v. paling).

Wij hopen jullie op 22 juni te mogen ontmoeten voor dit bijzondere evenement aan de Ouwerkerkse kreek.


 

Deel dit bericht

You may also like...