Toegang tot de rustgebieden

Toegang tot de rustgebieden

Er is de laatste tijd nogal wat te doen omtrent de rustgebieden voor Schouwen, de Brouwersdam en het Haringvliet. Eigenlijk verandert er vooralsnog niet zo veel. Het grote verschil met vroeger is dat de winterbetonning niet meer opgenomen wordt en zo voor verwarring kan zorgen. Hieronder sommen we de gebieden van noord naar zuid nog even voor u op. Als je in de gesloten gebieden betrapt wordt, komt je dat op € 200 te staan, zoals een man uit Nieuwkoop onlangs.

De opgegeven coördinaten zijn WGS84 in graden, minuten en seconden. Wij werken met onze navigators in graden, minuten en duizendsten van een minuut (DMddd). Eerst de seconden omrekenen naar duizendsten, of veel handiger, de plotter even verzetten naar graden, minuten en seconden (DMS). Niet vergeten de plotter na het inbrengen weer terug te zetten.

Hinderplaat

De Hinderplaat is het jaar rond gesloten voor alle activiteiten. Leden van onze vereniging genieten een ontheffing om ten noorden van de plaat door het Gat van Hawk naar zee te varen. Door algemene verzanding is het daar enkel doenbaar voor mensen die ter plaatse zéér goed bekend zijn.

Bollen van de Ooster

Het zomerrustgebied is het jaar rond gesloten. Van 1 november tot 1 april komt daar aan de zuidkant een stuk bij wat volledig gesloten wordt. Op de grens tussen het zomer- en wintergebied blijft er een doorvaartcorridor beschikbaar die loopt ten zuiden de punten BVO A – BVO 6 – BVO 4 – BVO 2 en BVO B. In de corridor is een maximum snelheid van 7 knopen (13 km/u) van kracht.

Bollen van het Nieuwe Zand

De Bollen van het Nieuwe Zand voor de kop van Schouwen zijn eveneens in een zomer- en een wintergebied verdeeld. Van 1 november en 15 mei, zijn zowel het zomer- als het wintergebied gesloten. Tussen 15 mei en 1 november is het winterdeel gewoon open en kunnen wij vrij in het zomergebied om te vissen, aangezien wij geen bodemberoerende activiteiten uitoefenen. Het Krabbengat onder het strand van Schouwen, blijft het jaar rond beschikbaar voor doorvaart.

Deel dit bericht op sociale media Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

You may also like...