Baggeren buitenhaven Neeltje Jans

Baggeren buitenhaven Neeltje Jans

Van zondag 18 februari tot en met dinsdag 20 februari zal er in de Noordland Buitenhaven worden gebaggerd. Dit gebeurt met een sleephopper Mahury in plaats van het kraanschip Rival zoals tot nu toe is ingezet.

Om met de sleephopper te kunnen werken in deze haven moest er een toetsing aan de vergunning Wet natuurbescherming plaats vinden. Deze week heeft Ministerie LNV laten weten dat er geen bezwaar is.

Het baggeren met een sleephopper geeft grotere flexibiliteit aan de aannemer voor de planning en inzet schepen. Om binnen de uitgangspunten vergunning te blijven zal wel de haven in korte perioden van enkele dagen worden gebaggerd in dit seizoen en het volgende seizoen. In de overige havens blijven we met een kraanschip en bakken werken, die havens zijn namelijk niet toegankelijk voor een sleephopper.


 

Deel dit bericht

You may also like...