Vissenliefhebbers gezocht voor monitoring bedreigde paling in Zeeland en Zuid-Holland

Vissenliefhebbers gezocht voor monitoring bedreigde paling in Zeeland en Zuid-Holland

Begin vorig jaar trotseerden honderden vrijwilligers weer en wind om voor de derde keer in de geschiedenis langs de hele Nederlandse kustlijn intrekkende glasalen te tellen – jonge palingen die vanaf zee onze wateren binnen willen zwemmen. Belangrijk werk, want deze data geven ons een goed beeld van hoe het gaat met de bedreigde paling en waar prioriteiten liggen voor het aanleggen en verbeteren van vismigratievoorzieningen.Ook in het voorjaar van 2024 verruilen vrijwilligers opnieuw de warmte van de kachel voor de frisse buitenlucht om zich in teamverband in te zetten voor het behoud van deze bijzondere soort. De glasaalteams in Zeeland en Zuid-Holland zijn nog hard op zoek naar versterking.Wil jij een van deze teams komen versterken? Kijk dan op ravon.nl/glasaal.

Deel dit bericht

You may also like...