Windparken gaan open voor kleine scheepvaart

Windparken gaan open voor kleine scheepvaart

De definitieve datum is nog niet bekend, maar de windparken gaan open voor kleine scheepvaart. De Noordzee is een van de drukst bevaren zeeën van de wereld. Deze drukte zal de komende jaren toenemen, onder meer door de aanleg van windparken. Daarom is het van belang dat de ruimte in deze zee zo goed mogelijk wordt benut. Het open stellen van de Nederlandse windparken voor kleine scheepvaart draagt daaraan bij.

Nog geen toegang

Op dit moment is het verboden om de windparken zonder toestemming te betreden. In 2017 worden de Nederlandse windparken in de Noordzee toegankelijk voor schepen met een lengte over alles (LOA) tot 24 meter. Op dit moment is er nog
geen definitieve datum van openstelling bekend.

Voorwaarden
Doorvaart zal alleen toegestaan zijn als aan strikte voorwaarden wordt voldaan. De voorzieningen, regels en veiligheidstips rondom de doorvaart in windparken zijn nu in voorbereiding

Houd de website www.windopzee.nl in de gaten. Zodra er een datum van openstelling is, wordt dat op deze website gemeld.

Deel dit bericht op sociale media Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...