Minister Schauvliege wordt ondervraagd in het Vlaams parlement over de instorting van de bestanden

Minister Schauvliege wordt ondervraagd in het Vlaams parlement over de instorting van de bestanden

N-VA parlementslid Sabine Vermeulen interpelleerde minister Joke Schauvliege over de ineenstorting van de bestanden in de zuidelijke Noordzee. Hoewel het uitsluitend  op het Vlaamse deel van de Noordzee betrokken wordt, moet het gezegd dat ook het Nederlandse deel van de Noordzee getroffen is.

Daar waar eerder niemand stil stond bij de mogelijke nadelige effecten van de puls, lijken we nu toch links en rechts een luisterend oor gevonden te hebben en wordt de minister gevraagd door een aantal parlementsleden om voorzichtig te zijn met zaken waarvan we de draagwijdte op de lange termijn niet kennen. De minister blijft in haar antwoorden op de vlakte, maar ziet wel heil in onderzoek. Laat ons hopen dat er dan ook fondsen voor vrij gemaakt worden, zodat dit op een behoorlijke manier gedaan kan worden.

Vermeulen kreeg bijval van Johan Verstreken (CD&V), Francesco Vanderjeugd (Open Vld) die de vragen van Vermeulen als een SOS beschouwt en Bart Caron (Groen) die de opmerking maakte dat het voor het eerst is dat de hoera-berichten van de laatste tijd doorkruist worden met een ander geluid…

Bekijk hier onder de interpellatie in het Vlaams parlement.

Een transcriptie van de interpellatie is te vinden onder de originele opname van de gesprekken. Klik hier om het na te lezen

Deel dit bericht op sociale media Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...