2e hands verkoopmarkt 2018

2e handsmarkt 2018 en kibbeling eten

Vandaag hadden we afspraak in Ouddorp voor onze 2e hands verkoopbeurs. Naast de traditionele, bij tijd en wijlen quasi onverkoopbare, “peukenzooi”, zat er best veel mooi spul tussen. Dat was het geval bij de molens en reels, net zoals bij de hengels. Er lag stokoude elektronica op tafel, maar ook moderne, frisse apparaten uit de HDS-reeks van Lowrance bijvoorbeeld. Heel veel klein materiaal in perfecte staat was eveneens op de tafels terug te vinden. Het aanbod was gewoon prima. Heel wat spullen zijn weer van eigenaar veranderd voor een hele leuke prijs en daar gaat het om. De tijden van enkele duizenden bezoekers liggen lang achter ons, maar de harde kern blijft trouw langs komen. Als bestuur gaan we ons nu beraden over de organisatie van een evenement in 2019 als de vereniging 40 jaar bestaat. Hoe en wat zal ten gepaste tijde bekend gemaakt worden.

Naast het tweedehandsspul is er tijdens deze dag ook aandacht voor onze zware vissen competitie. De winnaars van de lijst zware vissen, krijgen hun traditionele Delfts Blauwe bordje als trofee mee naar huis. Toevallig in verband met de slechte situatie op zee, afgelopen week de lijst van 2012 eens naast die van 2017 gelegd… Het gaat echt niet goed met ons stukje van de Noordzee! Laat ons hopen dat het nog eens ten goede keert, maar de laatste paar jaar is het echt een drama.

Ken je de wet van Murphy? “Alles wat fout kan gaan, zal ook fout gaan.” Op de foto’s bij het verslag van de wedstrijd van 13 mei is te zien hoe Ger de trofee van de winnaar met 2 handen moet vasthouden terwijl de losse voet bovenop op de gewonnen prijs staat. Het pronkstuk was namelijk helemaal uit elkaar gevallen. Alle delen die van elkaar konden, waren dan ook van elkaar. Het leek meer een bouwpakkettrofee. Dat kan uiteraard de bedoeling niet zijn en daarom was Ger met dat “total loss-je” even langs de leverancier geweest. Daar heeft hij netjes een nieuw exemplaar meegekregen. Eenmaal thuis gekomen laat ons aller Ger dat ding toch niet uit zijn handen glippen zeker! Wéér een doe-het-zelf-kit! Ger heeft dat dan maar ter harte genomen en is aan de slag gegaan met de tube secondenlijm en enkele minuten laten was de trofee weer zo goed als nieuw. Beter nog, zo sterk als hij nu is, was nooit eerder. De heer Nijs, Delta 1466, kreeg alsnog een complete trofee uit één stuk mee naar huis.

Aansluitend werden de winnaars van de Deltacup voorzien van de wisselbeker en een herinneringstrofee. De enige echte clubkampioenen van 2017 zijn Marcel Warren en Toon van der Waal. Ze staan op de foto wel te blinken met hun jack van Zeevisteam Het Piertje, maar beide heren zijn echte, onvervalste Deltavissers en namen deel onder het nummer van Marcel, Delta 1524. Naast onze wedstrijdcommissie staat er nog een meneer te blinken en dan nog wel helemaal in het midden van het beeld…Regy Verbist verving Toon tijdens de eerste wedstrijd van 2017, was ook aanwezig en daarom hebben we die mens er dan ook maar bij gezet, kon hij helpen dragen… 🙂

Voor de Deltacup gaat er 2018 trouwens een en ander veranderen, zodat het voor iedereen leuk en spannend kan blijven, ook als er al eens een wedstrijd gemist moet worden, om wat voor reden dan ook. Je bent dan niet meteen uitgeschakeld voor de eindoverwinning. Later meer daarover.

Om de middag af te sluiten hadden we voorzien in een kibbelingbuffet. Het moet gezegd, dat was uitstekend verzorgd door de mensen van De Dorpstienden en er was ruim voldoende. Verse sla, brood, kibbeling en frietjes tot je geen pap meer kon zeggen. Lekker!

De eerstvolgende afspraak is op 10 maart voor de eerste wedstrijd van 2018.
Op 23, 24 en 25 maart a.s. zien we jullie graag op de 50e Visma in Ahoy te Rotterdam. Tot dan!

Deel dit bericht op sociale media Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

You may also like...