Visboot te water laten: wel in Westkapelle, niet in Zoutelande

Visboot te water laten:
wel in Westkapelle, niet in Zoutelande

Het heeft een hele poos geduurd, maar er is een beslissing in verband met de lanceermogelijkheden voor visbootjes vanaf de stranden van Westkapelle en Zoutelande. Tot op het laatste moment werd er aan de regeling gesleuteld. De uitkomst is verrassend.

Na een dodelijk ongeval voor het strand van Zoutelande werden door de burgemeester per direct de lanceermogelijkheden opgeschort. De gemeenteraad van Veere besliste nu  dat het strand van Westkapelle het jaar rond, 24/7 beschikbaar blijft voor het lanceren van bootjes.

Voor Zoutelande gaat er van 1 mei tot en met 15 september een volledige sluiting gelden, helaas.

Deze regeling is bijzonder goed nieuws voor zij die vanuit Westkapelle vertrekken. Voor de Zoutelanders is dit een ferme domper. Een zomerse visdag zal een grotere verplaatsing vragen naar Westkapelle of Vlissingen. (Klein Vaarbewijs 2 is nodig voor vertrek vanuit Vlissingen!)

Deel dit bericht op sociale media Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...