Steiger Stellendam heeft onderhoud gehad

Steiger Stellendam heeft onderhoud gehad

De op- en afstapsteiger in Stellendam was toe aan enig onderhoud en dan met name in de roest-afdeling. Gewapend met aggregaat, haakse slijper, kwast en Hammerite trok het bestuur op een grijze zaterdagochtend naar de buitenhaven in Stellendam. Bij een eerste inspectie van het nodige werk, bleek dat er een bepaald fors schip tegen de steiger gevaren was, waardoor de railing aan de rechter kant uit de haak gedrukt was en dat, veel erger, de loopbrug uit haar geleiders gelicht was. Welk schip en wanneer, zal een open vraag blijven zoals steeds. Eén ding is zeker, wie het ook geflikt heeft, die heeft het geweten…

Eerst de roest aangepakt, die al bij al redelijk mee viel. Hier en daar een blaar en vooral bij de koppelingen van de handleuning was enige zorg nodig. Vele handen maken licht werk en op een dik uur was de roest al weer verdwenen.

Met behulp van 2 zware garagekrikken, spanband en houten blokken werd, met in achtneming van de grootste voorzichtigheid, de loopbrug net voldoende gelicht om deze met een forse duw en het aanspannen van de de band weer in haar geleiders te zetten.


 

Deel dit bericht op sociale media Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...