Startbijeenkomst seizoen 2022

Startbijeenkomst seizoen 2022

Eindelijk mocht het weer! Met een clubje enthousiaste bootvissers bij elkaar komen voor een gezellig onderonsje om het vorige seizoen, of wat er voor door moest gaan, af te sluiten en het nieuwe op gang te trekken.

Na de koffie werd iedereen welkom geheten door de voorzitter, waarmee het formele stuk van de ze ochtend ingezet werd. De winnaars van de traditionele Delfts blauwe bordjes voor de zwaarste vissen kregen hun trofeeën. Kees Neele, Delta 945, slaagde er in om maar liefst zes van de grootste vissen van de lijst 2021 voor zijn rekening te nemen. Marco Hoek, delta 696, nam er drie voor z’n rekening. Het is wel opvallend dat de lijst jaar na jaar korter wordt. Er is de laatste 2 jaar ongetwijfeld veel minder gevist omwille van een of ander rottig virus en het legioen kleine bootvissers neemt ook gestaag af, maar de trend is al langer zichtbaar. Neemt de soortenrijkdom af of zijn de vissen gemiddeld kleiner geworden, waardoor men het achterwege laat om een vis aan te melden?

De winnaar van de enige wedstrijd die door kon gaan vorig jaar, was daarmee ook de winnaar van de Deltacup 2021. Rob de Nijs, Delta 1466, de oude en dus ook de nieuwe clubkampioen, kon er helaas niet bij zijn.
De haaienkampioen, Regy Verbist, Delta 731, was wel aanwezig en mocht de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis nemen.

Na 2 afgelaste pogingen in de afgelopen jaren, gaan we er dit jaar echt voor: het 1e Zeeuws open Kampioenschap. Rob lichtte een en ander toe. Het wordt open wedstrijd, die voor iedereen toegankelijk is, ook niet-Deltavissers. Het wedstrijdgebied wordt voor deze gelegenheid aangepast, kleiner dan gebruikelijk, aangezien er mensen meedoen die niet bekend zijn met de Voordelta. Ook hier gaan we de succesformule van de wedstrijd in de wedstrijd om de grootste haai van de dag aan te melden doorgang laten vinden. Zeg nu zelf, als je naar Zeeland komt bootvissen, dan moet je toch minstens geprobeerd hebben om er eentje te vangen… Deze wedstrijd staat trouwens los van de andere wedstrijden om de Deltacup. Binnenkort worden de details on-line gezet.

De kibbelingen met frietjes en salades konden op veel bijval rekenen. Er werd enthousiast een 2e en zelfs 3e keer opgeschept…

Iedereen een zonnig, windarm, veilig en vooral visrijk seizoen zonder onderbrekingen toegewenst!

Deel dit bericht

You may also like...