Verslag viswedstrijd van 26 maart 2022

Verslag viswedstrijd van 26 maart 2022

Zaterdag 26 maart: een prachtige dag met enkele hobbels
Ja ja als ik zo aan het schrijven ben gaan er toch wel enkele zaken door me heen. Het was een licht chaotische dag, zo verloopt hij gelukkig maar zelden. Op het einde toch tevreden vissers en daar gaat het om. 20 boten ingeschreven, een prima aantal, er kunnen er altijd nog bij maar met 20 combinaties zijn we zeker niet ontevreden.
De frituur heeft een nieuwe eigenaresse en een nieuwe naam, voortaan kun je voor je natje en droogje terecht “Bij Jans aan zee“. “Jans” genoemd worden en dan een zaak hebben op Neeltje Jans, een mooie combinatie. Officieel was ze nog niet open en je kon zien dat er nog hard gewerkt moest worden, maar ze was zo vriendelijk om vroeg uit bed te komen om ons van koffie e.d. te voorzien en de wedstrijd was een beperkte hap… Nogmaals hartelijk dank, Jans.

Met een stevige druk op de luchthoorn werd het startsein om 08.45 gegeven. Helaas een boot met storing aan de motor, maar na reparatie toch wel gestart en met de wedstrijd en ook nog goed gevangen. Wijzelf kregen motorpech ongeveer twee kilometer uit de haven, er zat niets anders op dan voor anker te gaan en op goed geluk te vissen. Tegenwoordig is dat helaas een hele opdracht en niet van zelfsprekend. Aan het einde van de dag konden wij dan ook niet meer dan 5 maatse scharren in de uienzak aanbieden. Gelukkig konden wij met hulp van een medevisser wel veilig de haven bereiken, maar de visdag was letterlijk in het zoute water gevallen.

Vlak voor de helling lag nog een boot met motorpech en die moest nog naar Colijnsplaat, best lastig zonder motor, gelukkig ook hier een medevisser die de gestrande man door de sluis hielp en voorlopig naar een veilig plekje in de binnenhaven bracht.

Bij het landen op de helling sprong een collega iets te vroeg van boord waardoor zijn waad pak 5 cm te kort bleek… alles nu ook aan de binnenkant van het pak nat, maar wel “lekker fris aan de vis”… 😊
Een ongeluk komt nooit alleen, zeggen ze wel eens… helaas bleek hier dat het gezegde grond van waarheid bevat. De autosleutel was doornat geworden en met de elektronica die daar tegenwoordig inzit ter beveiliging van je wagen, startte die auto niet. Gelukkig kon hij zijn hulptroepen bereiken en werd de reserve sleutel gebracht maar een dag kan mooier eindigen.

Er kwam niet veel vis op de tafel, wel een mooie zeebaars enkele flinke botten en handvol scharren. Veel was het niet maar alles onder een stralend zonnetje gevangen. De zakken werden gewogen en de mannen met de zwaarste zak konden naar de controle tafel. Daar stond Carel, onze nieuwe stagiair bij de wedstrijdcommissie, klaar om de controle uit te voeren. En geloof het of niet, maar in de eerste drie zakken zat ondermaatse vis! Meestal een schar die de drieëntwintig cm niet haalde. Zo veel in de fout, dat hebben we nog niet vaak meegemaakt. Na verrekening van de strafkilo’s had dat serieuze gevolgen voor het klassement.

Eindelijk het lek boven water? Nee helaas nog niet. Ook de wedstrijdcommissie had een blunder begaan… Gelukkig werden we daar net op tijd op gewezen door een van de deelnemers. Er werd slechts 1 kilo straf in rekening gebracht per ondermaatse vis, terwijl dat 2 kilo moet zijn! Na alle correcties doorgevoerd te hebben, werd Delta 1201 aangewezen als winnaar. Bekers geruild waarbij er een sneuvelde, ja als het fout gaat blijft het ook fout gaan. Meneer Murphy deed wel erg zijn best vandaag! Na de nodige ingrepen iedereen tevreden? Nee, helaas nog niet, de kelk moest tot op de bodem geledigd worden. De einduitslag wordt thuis altijd nog eens goed gecontroleerd en wat bleek? Met een verschil van 40 gram was niet Delta 1201 de winnaar, maar Delta 362. De mannen zijn maandag hierover geïnformeerd, mogen de bekers houden maar in het eind klassement staat Delta 362 bovenaan.

Zoals ik al zei, een dag met hobbels, maar gelachen hebben we wel! Op naar de volgende wedstrijd die gepland staat op 24 april. Wij hopen dan iedereen weer te kunnen begroeten aan de helling en Bij Jans aan zee.

Rob, Marcel, Ger en Carel

1e plaats: de heren Geers-Geers, Delta 362, met 2.980 gram

2e plaats: de heren van Zweeden – van Zweeden, Delta 1201, met 2.940 gram

3e plaats: de heren Verbist – Heyboer, Delta 731, met 2.400 gram

De dikste tombolaprijs ging ook mee met de Delta 1201

UITSLAG

Pl. Delta Combinatie Gewicht
1 362 Geers Geers 2.980
2 1201 van Zweeden van Zweeden 2.940
3 731 Verbist Heyboer 2.400
4 1524 Warren 2.280
5 1643 Boven Gebruers 2.260
6 1242 Timmerman Bruggemans 2.180
7 715 Kinderen Groffen 2.080
8 835 Timmerman Timmerman 1.840
9 532 Lembrechts Lembrechts 1.640
10 519 Overmans de Boer 1.420
11 549 Jansen Wouters 1.400
12 1639 Jakobsen Dekker 1.340
13 1098 de Jong de Jong 1.120
14 1649 van Eldik Terlouw 1.060
15 1172 van Lit Ippel 1.000
16 48 de Lange de Lange 980
17 514 van de Vel de Groof 980
18 264 Doodkorte Weenink 780
19 1235 Reigwein Hopstaken 0
20 1623 Verbist Vissers 0
Deel dit bericht

You may also like...