Helling Brouwersdam zinvol gebaggerd

Helling Brouwersdam zinvol gebaggerd

Na het debacle van vorig jaar, waarbij we weer mochten baggeren, maar zoals steeds het zand links en rechts van de helling moesten verspreiden en het zand na twee tijen alweer vrolijk 10 cm dik op de helling lag, heeft het bestuur besloten op deze manier niet meer verder te willen. We zijn best bereid om in de buidel te tasten als we de infrastructuur voor onze leden kunnen verbeteren of conserveren, maar in dit geval was het letterlijk geld in zee gooien.

Door het herhaaldelijk uitgraven en verspreiden van het zand rond de helling, samen met de aanwas van steeds meer binnengespoeld zand, lag het zand links en rechts tientallen cm hoger dan het wegdek van de helling. In een situatie als deze was het totaal zinloos geworden op de oude basis verder te gaan. Omdat de voorwaarden om het fatsoenlijk aan te pakken voor onze vereniging totaal onwerkbaar geworden waren, hebben we de andere partijen in dit verhaal zoals de gemeente en RWS op de hoogte gebracht van onze beslissing. “De Deltavissers doen onder deze voorwaarden niet meer mee, we trekken onze handen er van af.” We vonden het ook hoogst bizar dat het opgewaaide zand op de rijweg, wat krek het zelfde zand is als wat op en voor onze helling terecht komt, zowat wekelijks opgeschept en afgevoerd wordt naar een strand verderop.

Blijkbaar heeft onze beslissing toch een en ander in beweging gezet en tot onze verrassing kwam na enkele weken toch een oplossing uit de bus. Het zand mocht verderop, buiten de vluchthaven, tegen de duinen verspreid worden en zo geschiedde. Maar liefst 400 kubieke meter zand werd rond de helling weggehaald. We hebben er goede hoop op dat de situatie nu wel een poosje goed werkbaar zal blijven.

WAARCHUWING:
Zoals steeds zit er weer een aardige verdieping achter de balk onderaan de helling.
ZORG ER VOOR DAT JE NIET VAN DE BALK AFRIJDT!

Deel dit bericht

You may also like...