Seizoen 2023 op gang getrapt

Seizoen 2023 op gang getrapt

Afgelopen zaterdag werd in de Dorpstienden het seizoen 2023 officieel op gang gebracht. Na de ontvangst met koffie en de nodige babbels, werd de clubkampioen gehuldigd. In 2022 konden 3 wedstrijden voor de Deltacup doorgaan. Na de derde wedstrijd kon John van Zweeden, Delta 1201, de beste papieren voorleggen met een totaal van bijna 20,5 kilogram. De eerste wedstrijd voor de Deltacup 2023 staat gepland op zondag 26 maart a.s.

Naast een clubkampioen hebben we sinds een 4-tal jaren ook een haaiencup. Adrie Weesie, Delta 1104, werd het afgelopen jaar de onbetwiste haaienkampioen. Met 2 haaien van resp. 110 en 112 cm legde hij beslag op de titel.

De zware vissen-competitie is jaar na jaar verwaterd. Afgelopen jaar werden slechts 3 zware vissen aangemeld. De afname van relatief grote vissen en soortenrijkdom, zal hier niet vreemd aan zijn. Mogelijk dat ook het traditionele Delfts blauwe bordje niet meer kan inspireren. Daarom heeft het bestuur alvast besloten dat we het op deze manier niet meer gaan doen. Exit blauwe (ondertussen ook behoorlijk dure) bordjes. Wat het wel gaat worden, horen jullie van ons in de nabije toekomst. Het bestuur is daarover nog niet helemaal uitgediscussieerd, maar, zoals steeds, komen we er wel uit. Slechts 3 bordjes dus, de allerlaatste, met de hand geschilderd, werden verdeeld onder 2 leden. Kees Neele, Delta 945, voor een zeebaars van 5,8 kg en een zeekarper van 1,2 kg. Het derde bordje was voor F. Timmerman, Delta 1242, met een bot van 740 gram.

Na het succes van het eerste Zeeuws Open, gaan we een tweede keer deze open wedstrijd organiseren. Er zal niet langer inschrijvingsgeld betaald moeten worden, deelname is vanaf nu gratis voor iedereen, leden en niet-leden. Ook over de prijzentafel gaan we ons nog beraden en bekijken of we dit niet wat interessanter kunnen maken voor de uiteindelijke winnaars van de prijzen. Ook hierover komt er op relatief korte termijn meer nieuws. Het Zeeuws Open staat in de planning op zondag 4 juni met als uitwijkdata zondagen 11 en 18 juni 2023. Mensen die voor alle wedstrijden aangemeld hebben, worden verzocht om voor het Zeeuws Open apart aan te melden, aangezien deze wedstrijd niet meetelt voor de Deltacup.

De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke kibbelingmaaltijd en een uitgebreide nababbel. Kort maar krachtig. Het was gezellig en het is altijd tof om elkaar weer eens terug te zien na de winter.

Deel dit bericht

You may also like...