Zeebaars 2019 kolossale teleurstelling

Zeebaars 2019, een kolossale teleurstelling

In de vooravond van de 18e december kreeg ik een berichtje: “Dit gaat niet goed, de commissie ligt dwars…” Bang afwachten wat er op woensdag uit de bus zou komen. Daags nadien, in de loop van de voormiddag, tijdens een vergadering, trilde er wat in mijn broekzak. Gauw even piepen, links en rechts zag ik nog gsm’s boven komen. Bij de aanwezige sportvissers zure gezichten, bij de handlijners evenzeer… Binnensmonds gevloek was hoorbaar. Een hele, hele slechte uitkomst dus…

Van 1 april 2019 tot en met 31 oktober 2019 is het voor de sportvisserij toegelaten om 1 zeebaars per persoon, per dag mee naar huis te nemen.

Geen idee welke handjeklap hier nu weer achter zit, maar als je het als organisatie voor mekaar krijgt om, met 3 vissen in de zelfde periode, beter te doen dan de krijtlijnen die de Commissie notabene zelf heeft uitgezet, daarbij gesteund door de onderzoeksresultaten van ICES en het Britse Cefas, dan ben je simpelweg opgelicht, overvallen en beroofd op klaar lichte dag.

Voor het vijfde jaar op rij moet de sportvisserij bloeden voor een toestand die we niet veroorzaakt hebben, waar ons geen schuld treft. Waar zit de Commissie nu met haar credo: “Wij gaan niet voort op stemmingmakerij, maar op de wetenschap.”? Voor de zoveelste keer worden we geslachtofferd op het altaar van de handjeklap en konkelfoezerij. Je kan toch niets anders besluiten dan dat? Op basis van wetenschappelijk materiaal hebben ze dit in ieder geval niet besloten! Zelf ben ik geen “gerichte” baarsvisser, maar dit is zo fundamenteel oneerlijk dat ik er van ga steigeren en me mateloos opboei. We hebben gewoon recht op minstens 3 vissen per persoon. Het is gewoon schandalig, een ander woord heb ik daar niet voor.


 

Deel dit bericht op sociale media Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

You may also like...