Grevelingenbrug buiten gebruik

Grevelingenbrug voorlopig buiten gebruik

Rijkswaterstaat neemt vanaf vandaag de basculebrug over de Grevelingensluis in de N59 bij Bruinisse voorlopig buiten gebruik. De brug wordt omhoog gezet. Uit testen blijkt dat er een kans bestaat op een onveilige situatie als de brug wordt geopend of gesloten. Wegverkeer op de N59 kan gebruikmaken van de andere brug over de Grevelingensluis.

Hinder wegverkeer
Rijkswaterstaat treft maatregelen voor het wegverkeer. Er worden bloktijden voor de scheepvaart ingesteld om de doorstroming van zowel wegverkeer als scheepvaart te garanderen. In deze bloktijden wordt zo veel als mogelijk rekening gehouden met de spits- en bustijden. Buiten deze bloktijden kan het verkeer over de andere brug bij de sluis. Er zijn afspraken gemaakt met de hulpverleningsdiensten om een snelle en veilige doorgang van de hulpdiensten te garanderen. In verband met de verkeersveiligheid geldt tijdens de werkzaamheden een snelheidsbeperking voor het wegverkeer. Dit wordt met borden aangegeven.

Hinder scheepvaart
Voor de scheepvaart zijn bloktijden ingesteld. Scheepvaart kan passeren van maandag t/m zondag van 02.00 tot 03.00 uur, 10.00 tot 11.00 uur, 14.00 tot 15.00 uur, 20.00 tot 21.00 uur en 23.00 tot 00.00 uur.

De stremming van de Grevelingenbrug is tot nader order. Rijkwaterstaat onderzoekt op dit moment welke maatregelen getroffen moeten worden en hoe lang herstel gaat duren.


 

Deel dit bericht

You may also like...